232 | Wat een gedoe

Hergé schreef en tekende 23 albums in 46 jaar, in zijn eentje. De tekenstijl 'klare lijn' kenmerkt zich onder andere door het vrijwel afwezig zijn van emoties in het gezicht.


Er is 5 jaar gewerkt aan de voorbereiding van de film. Een fikse ploeg heeft drie jaar gesleuteld aan het precies goed krijgen van de mimiek van de motion-captured Kuifje.


2 opmerkingen:

  1. Dat van het achterwegen laten van emoties in de Kuifje strips is natuurlijk niet waar. Kapitein Haddock blinkt uit in het tonen van expressies.

    Verder moet ik er niet aan denken om, pak 'm beet, anderhalf uur naar een film te gaan kijken met allemaal emotieloze personages.

    Dus, wat is nou eigenlijk je punt?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat het heul veul werk is. En ik ben benieuwd of ze met al dat geweld hetzelfde effect bereiken als met de beperkte (en pure) middelen van Hergé. Ik ben bang van niet, maar ik heb de film nog niet gezien...

    Haddock's ogen zijn twee cirkeltjes. Hergé doet alles met de wenkbrauwen: twee lijntjes. De filmploeg heeft tijden gesleuteld aan de precieze modellering van de wenkbrauwen van digi-Kuifje. Wat een gedoe...

    BeantwoordenVerwijderen